Kvalitet

Innsats

Totalvurdering

Innledning

Flott ramme rundt kampen med dusinvis av ivrige tilskuere. Synd de fleste av disse var på banen av andre hensyn enn Nybyens oppgjør mot et tilårskomment Lier. Tidvis var det et godt utvalg av baller på banen. Vi lot oss ikke forstyrre av utenomsportslige aktiviteter, og malte ufortrødent videre. Tilslutt stod det 7-1 i vår favør.

Highlights fra 1. omgang

Alltid spennende med årets første kamp, særlig da med tanke på høyst varierende treningsgrunnlag på utøverne. Allikevel går vi respektløst til verks og styrer kampen i stor grad. Målene uteblir, selv om banespillet er godt. Alle mann får prøve seg etter tur, men det er Yngve (som den måltyven han er) som etter 7 minutter pirker inn 1-0 etter retur fra Lasses flotte skudd. Kun 4 minutter senere skal Arve få et frilege som umulig kan misbrukes. Ballen kontant i mål fra 9 meter - etter at Lasse nok en gang setter deres keeper på prøve.

Motstanderen gir oss anledning til å kombinere flaks, enkelthet og dyktighet, men vi bommer stort i denne perioden foran fremmed mål. Etter 23 minutter snapper Arve opp en svakt tilbakespill og stormer fram. Ser da Ronny på venstre side som her kan dytte ballen inn med hvilken kroppsdel som helst.

Tre mål foran til pause gir nok et korrekt bilde av kampen, selv om Lier er farlig frampå hele veien. Godt forsvarsspill og et særdeles godt keeperspill holder motstanderen på armlengdes avstand.

Highlights fra 2. omgang

Vi blir til 2. omgang enige om at dette spillet må vi fortsette med. Nå går det slag i slag. 5 minutter: Corner fra Knut Sverre som ser Lasse snikende inn fra 10-metern. Sistnevnte får kanontreff og dundrer ballen inn som han aldri har gjort det før. Selv ikke Lasse visste at han kunne være en så god avslutter!

Så får vi flere Yngve-show. Etter 10 minutter spiller vi klikk-klakk fra Arve til Yngve via Lasse og Knut Sverre. Så tilbake til Yngve som - halvt liggende i lufta - skyter ballen inn fra 2,5 meter. Marginalt senere gir han oss 6-0 etter fin kombinasjon med Knut Sverre. Etter 22 minutter finner Ronny ut at han allikevel orker flere løp, og snapper opp et svakt keeperutspill. Enkelt setter han alene inn målet. Da er vi forsynte og slipper heretter motstanderen til flere sjanser. De blir stoppet av vår beste spiller for dagen - Morten Steinseth. Han redder de utroligste skudd fra alle hold. Kun ett mål imot: Da er hele laget på en blind scoringstokt. Vi blir overspilt og selv ikke vår egen Schmeichel kan stå imot her.

I siste minutt leker Roger sin "skumpe ballen liggende til hverandre leken". Dette skjønte ikke dommeren noe av, så han blåser utrolig nok straffe. Ingen fare allikevel - vi hadde jo Morten i mål....

Konklusjon

En leken og motivert gjeng gikk på banen for å vinne, noe vi klarte på en solid måte. Må ikke glemme at motstanderen tillot oss å få til denne leken. Neste oppgjør blir nok et hakk tettere hva angår markeringer, dueller og fritt spill innenfor forsvarslinjene.

Assist: Knut Sverre (3), Lasse (2), Arve (1)
Mål: Yngve (3), Ronny (2), Lasse (1) og Arve (1)